2010. március 24., szerda

Ismét folytatás.

A vadász 3

Genjury és Huntoró beléptek a házba, ahol Huntoró húzza meg magát az éjjel.
- Itt fogok aludni? De hát ennek a háznak, vagy nem is tudom minek, az egyik oldala nyitott, ott nincs fal. Ezt nem értem, kezd sok lenni. Kezd sok lenni ami itt van, a nevek, szavak, képességek, sőt még a házak is. Az előző ház miért nem volt ilyen? Annak négy fala volt, ennek meg…csak három. Tényleg nem értem. – mondta a férfi kicsit értetlenkedve, s csóválta a fejét.
- Ez nem ház, vagyis mi nem annak hívjuk, a ház nálunk ahol a gyák tartózkodik napközben. Ez egy trászt. Tudom, nem tudod mi az a trászt – mondta a lány, s közben elvigyorodott, s folytatta a beszédet. – A trászt egy olyan hely amit csak alvásra használunk, mint ti a hálószobát, csak mi egy egész épületet ennek szentelünk. És igen, jó meglátás, hogy egyik oldala nyitott, az azért van, hogy az arkangyalod szabadon tudjon vándorolni, míg te ebben a szent épületben alszol. – mondta, s beljebb mentek a házban ( ami végül is egy nagy szobának volt tekinthető) .
- De nem fog bejönni senki amikor alszom? Mondtátok, hogy vannak rosszak is. Ők nem jönnek ide? Vagy az állatok? Nem tudom, azért így nem olyan biztonságos. – mondta a vadász, s leguggolt.
- Nem jön be senki. Igen vannak rosszak, de ők nem tudják, hogy itt vagyunk. Sohasem találnak ők ide. Meg, ha véletlen idetévednének, akkor vannak nálunk is az őrök, igaz mi őket girőknek hívjuk. Az állatok nem jönnek be a házakba, és nem is jönnek a falu közelébe, mert az ő otthonuk az erdő. Biztonságos hidd el. – mondta Genjury s rácsapott a falra és onnan, a falból kiugrott egy ágy. – Itt fogsz aludni, ülj ide, ne ott guggolj. – Huntoró felállt, s leült az addigra ülő lány mellé.
- Hm, elég furcsa ez a hely. De tetszik. Ha én is más vagyok, mint ti.. á hagyjuk el sem tudom képzelni. Az a lényeg, hogy akkor a napokban kiderül, ugye? Hogy én is birok-e ilyen különleges képeséggel?- kérdezte a férfi, s vigyorgott.
- Igen ki, körülbelül egy hét, ha mindent úgy csinálsz ahogyan én mondom. De egyet ne feledj, hogyha van képességed, rosszra sose használd. Ölni, akkor ölj, ha muszáj, ha kér valaki innen a faluból sose tedd, csak ha én vagy Paradox. Na de most megyek, holnapi napunk hosszú lesz. Készülj fel. – mondta a nő, s felállt.
- Oké, Jó éjt Genjury. – mondta Huntoró
- Álmodj szépeket Huntoró. Reggel majd keltelek. – s a lány kisétált az ajtón és becsukta maga után. Huntoró még kicsit ült az ágy szélén, de eléggé álmos volt, így hamar elnyomta az álom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése